torsdag, januari 10, 2013

Att våga ta steget ur bekvämlighetszonen

Piloxing.
Det var alltså en blandning av pilates och boxing = piloxing. Haha, så lustigt.
Ett lätt pass då det inte var så tungt för muskler eller uthållighet men det var väldigt tufft då det gällde balans, koordination och statiska övningar. Ett sådant pass gör säkert bra till en löpare, eller ja vem som helst egentligen. Mer sådan här träning tror jag alla behöver. Balans och koordination!


Jag märker att jag har svårt att stiga ur min egna bekvämlighetsbubbla och kör hårt på med det jag kan och använder helst de muskler jag redan har starka. Stort problem. Träffade en vän på gymmet innan passet och pratade med honom om att träna mer sådant man inte är så duktig på. Våga göra något nytt och testa sina gränser. Efter en stund kom jag faktiskt fram till att det är precis vad jag själv gör. Älskar spinning, löpning och allt som kräver kondition eller muskeluthållighet. Men när det kommer till att träna t.ex. yoga eller lägga till vikter under gymträningen känner jag mig så långt bort från bekväm som det bara går. Egentligen behöver jag yoga och visst brukar jag göra det men, det är en sak jag är usel på. För att inte tala om stretching...

Vad jag försöker säga är kanske att det viktigaste är att skaka av sig sådana tankar, andas ut, pröva, misslyckas, lyckas, andas ut och märka att det obekväma snart inte är så tokigt det heller.

Jag har inte många nyårslöften då jag känner att det är dumt att lägga mer stress på sig än den man redan har. Men här kommer ett:
Jag ska under hela år 2013 och framåt våga pröva på nya saker och sikta in träningen på sådant som känns tufft, det finns en orsak till att det känns tufft.

Kändes som ett passande tränings pass för mig idag! Nu ska jag äta igen och titta på tv, samtidigt som jag ska stretcha ;-)
Jadå, vi börjar idag!!

2 kommentarer:

  1. Piloxing är så kul!! :) Men jag hinner gå alldeles för sällan. Bra nyårslöfte förresten, jag hänger gärna på! ;)

    SvaraRadera
  2. Har inte hört talas om piloxing, spännande och prova något nytt! Våga utmana och precis som du skriver gå ut ur bekvämlighetszonen! :)

    SvaraRadera