onsdag, oktober 10, 2012

Knäproblem, IGEN!

Igår tränade jag cirkelträning hemma, riktigt tufft med pulshöjande övningar mellan varje övning. Kändes bra, tills det inte gjorde det mer...

Som ni kanske kommer ihåg har jag haft problem med mitt vänstra knä sedan jag skadade mig under en cykeltur i terrängen i våras. Knäet hoppade ur led och lika snabbt tillbaka, då jag kom hem hade jag ett överlopps knä på sidan så mycket som det svällde upp. 
Jag vilade inte tillräckligt men hade turen med mig och allting blev bra, tills jag bestämde mig för att jag skall stiga upp och stå på pilatesbollen, jag föll och knäet hoppade ur led igen. Fruktansvärt ont minns jag att det gjorde. Då vilade jag ca en vecka innan jag (korkat nog) for iväg på lång lång pass och vid ca 35-40km måste jag avbryta p.g.a. att knäet inte klarade det längre. Det har gått några månader sedan det varit knätrubbel...

Så här såg mitt knä ut efter cykelolyckan i våras...Jag slutade träna igår och kände att det gjorde ont i knäet, försökte strunta i det och det gick en stund, slutade med ispåse och ice-power på kvällen. Då jag märkte att ice-powern inte hjälpte gissade jag att det var kört med knäet än en gång.
Idag har jag suttit hemma och försökt röra på knäet så lite som möjligt för då jag böjer det svartnar allting så ont som det gör. Fortsätter detta i morgon måste jag besöka en läkare, som troligtvis rekommenderar operation så jag inte får träna på flera månader.
Ber om ursäkt för det negativa, deppiga inlägget men nu vill jag bara sjunka djupt ner i soffan, fälla några tårar och se på en film.
Ska drömma glada drömmar i natt och stiga upp med rätt fot så jag i morgon kan komma med något lite positivare!

Tar gärna emot positiva träningshistorier från dagen!!

10 kommentarer:

 1. Du har all rätt att vara frustrerad. Fy tusan vad trist!!! :-((

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skönt att det gick om så snabbt.. Tror jag ändå måste kolla upp vad som hänt inne i knäet.

   Radera
 2. Förstår dina känslor! Fy tusan för skador! Jag skickar massvis med positiv energi och styrka till dig och ditt knä!!! Kryakramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lina! Snälla du. Jag var så bitter och sur då det igen hindrade mig från träning men som tur gick det om och nu kan jag träna igen :-)

   Radera
 3. Amanda, iväg till läkaren NU. Om det är nåt som hoppat av så måste du genast kolla det - annars kan de kanske inte fixa det. Ring en ortoped. Omedelbums.
  Hör av dig, hoppas det inte är nåt allvarligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ska absolut gå till en ortoped och kolla.

   Radera
 4. Aj,aj,aj hoppas det blir bra och att du slipper operation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det är för tillfället bättre nog och jag kan träna men måste nog kolla upp det ändå för att kolla vad som är fel i knäet.

   Radera
 5. Tråkigt med skador som bråkar, hoppas det ordnar sig utan operation! Hej förresten, jag är ny här på din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, inga kul med skador. Vad kul att du tittade in på bloggen!! Vad glad jag blev!

   Radera