söndag, oktober 07, 2012

14km löpning och musik

Jag stack iväg på en löprunda på kvällen efter att hela familjen hade lekt i parken. Sprang iväg och konstigt nog bestämde jag mig för att lyssna på musik. Kände kanske att det blivit så mörkt och jag inte ville höra otäcka ljud från skogen, hehe. Blev en runda på 14km med medeltempo 5.10min/km. Kändes skönt och höstigt ute, men nu är det nog dags att gräva fram handskarna och varmare träningskläderna på kvällen. På dagen känner jag att jag kunde gå omkring i t-shirt men på kvällen kunde man nästan klä sig i dunjacka och yllemössa.


Regerade på att då jag råkade ha några lite lugnare låtar sprang jag långsammare än under de snabbare låtarna, trots att det kändes som om jag hade precis samma tempo. Jag tycker annars om att springa och lyssna på mina egna steg, tänka motiverande tankar som "du blir snabbare och starkare efter varje träning, du är stark, du är tuff eller annat töntigt" och samtidigt tänker jag hur glad jag är att de som springer emot mig inte vet vad jag tänker, haha.
Musiken sabbar lite det lugn jag får av löpning så det är ytterst sällan jag verkligen tar med hörlurar då jag springer men har ibland också nytta av den, t.ex. under intervall pass kan jag få lite extra fart i benen av fartfylld musik från Flogging Molly, Rise Agains eller Dropkick Murphys som är mina favoriter jag lyssnar på ifall musiken får följa med.
I andra sammanhang är musik väldigt viktigt för mig, känner t.ex. att då jag haft det jobbigare kan det hjälpa att lyssna på musik, det är en stor del av mig men tyvärr passar det inte så bra under löprundan.

Väl hemma efter mina 14km gick jag ute på gatan utfalls gång ca. 50m och efter det lite grodhopp. Avslutade hemma med 3x1min planka (med lyft av hand och motsatt fot) och 3x1min sidoplanka med rotation. Efter det en varm (lite för varm då jag kände mig svimfärdig efteråt) dusch och en helt ny del av Solsidan. Perfekt slut på denna helg!

6 kommentarer:

 1. Spännande med utmaningar!! Absolut, maila gärna :) adressen är lina_05@hotmail.com :)

  SvaraRadera
 2. Att du vågade springa med musik i öronen i skogen... ;O) själv MÅSTE jag höra ifall någon kommer så jag inte blir alldels livrädd!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, så tänkte jag också tidigare men märkte hur mycket energi jag lade på att spänna mig då det prasslade lite i busken. Det kan ju vara en massmördare eller en oskyldig hare, måste krossa fingrarna och hoppas på det senare. ;-)

   Radera
 3. Jag är tvärtemot, när det är mörkt MÅSTE jag springa utan lurar! Blir livrädd om någon kommer och springer förbi utan att jag är beredd! :-O
  Springer jag utan hör jag ju i förväg att det kommer någon. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant, men då koncentrerar man sig så mycket på omgivningen att det tar upp stor del av energin ;-) Jag har alltid förut tyckt samma men nu kändes det befriande att få springa i sin egen bubbla och lyssna på musik :-)

   Radera