tisdag, mars 05, 2013

Ny månad, ny utmaning

Inleder mars med en ny utmaning. Börjar först med att berätta lite hur det gick med förra.
Jag skulle tro på mig själv och tänka positivt även i de riktigt jobbiga situationerna.

Så här gick det:
Då jag kände mig arg eller upprörd över någonting som hänt, började jag med att tänka på varför känner jag att den här situationen är så jobbig, sen tänkte jag på vad orsaken är att jag hamnat i den och vad kan jag göra för att rätta till det? Ifall svaret på den sista frågan var inget, släppte jag det. Vilket var väldigt svårt till en början men lärde mig snabbt.

Att tro på mig själv har gett en väldigt positiv effekt på mitt liv. Jag lyckas bättre på jobbet. Jag vågar leva på ett annat sätt. Känner inget måste på att vara som någon annan vill att jag ska vara eller bete mig annorlunda i andras sällskap. Jag är den jag är och så är det. Tänk vad befriande!

Upptäckte:
Allting är inte positivt och i alla situationer kan man inte svänga till det positiva men till 99% av allt som hänt under månaden har det verkligen lyckats. Lätt månad har det heller inte varit. Så detta är något jag kommer använda mig av i framtiden också.

En annan sak jag märkte var att orden: Bemöt andra så som du vill bli bemött är inte så tokiga.
Att inte ha fördomar eller automatiskt tänka och tycka lika som andra människor, kan ge dig möjligheter  och nya vänner. Trots att andra tycker som de gör betyder det inte du behöver göra det. Ha egna åsikter och håll fast vid dem.


Mars månadens utmaning:
"If you want something you´ve never had, then you´ve got to do something you´ve never done"
Att pröva på något nytt varje dag. Spelar ingen roll ifall det är någon ny sport, ny frisyr, stå på händerna, äta bläckfisk eller gå på opera. Varje dag något nytt. Behöver faktiskt inte vara något stort. Jag är ganska mesig när det gäller sånt, gillar mina rutiner och vanor. Därför tycker jag den här utmaningen är perfekt! Börjar idag!

6 kommentarer:

 1. Vilken spännande utmaning! Kul och prova något nytt varje dag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, i början har det varit lite mindre spännande, men har försökt utmana mig, gällande grejer jag inte kanske vågat göra tidigare. :-)

   Radera
 2. Viktiga reflektioner och så nyttigt att tänka efter ibland! När jag började tro på mig själv märkte jag att jag faktiskt klarade mycket mer än jag trott. Underbar känsla! Kul utmaning också!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man klarar så mycket mer än man tror, lite kliché att säga så men det är faktiskt sant. :-)

   Radera
 3. Häftig utmaning (: Borde säkert testa, är också vääldigt dålig på att testa nya saker.. Just nu går allt på rutin.. sova, jobba, städa, leka, laga mat, sova, jobba.. osv. Men jag har faktiskt också en "utmaning" mars-månaden till ära. Inget godis och inge chips på åtminstone den här månaden, om ivern håller i sej kanske jag förlänger vadet med mej själv. Hittills har det gått bra och jag tjuvstartade dela juttun redan i slutet på feb. (: Iofs har jag aldrig heller varit den som proppat i mej massa godis och chips, men känns ändå skönt att lämna bort det helt och hållet, iaf för en tid. Spec då jag är gravid och annars också kommer gå upp en del i vikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra utmaning :-) Kollade att du skickat mail till mig. Har tyvärr haft så väldigt mycket gällande jobbet nu så jag har inte hunnit svara. Vill ändå ge ett ordentligt svar som du har nytta av :-)
   Lovar svara snart! :-)

   Radera