fredag, november 23, 2012

Finaste överraskningen på posten idag...

Fick en så rolig överraskning på posten idag!! Nämligen ett par mörkrosa compression calf sleeves och ett par light sport löpstrumpor från Gococo. En så härligt färggrann överraskning till denna gråa dag!


Compression Calf Sleeves och Light Sport Kit Mörkrosa

Varför är kompressions strumpor eller sleeves bra att använda? Här är lite bra information från Gococo:

Kompressionsstrumpor har använts i vården mot allt från trötthet i benen till åderbrock och har först inom senaste åren blivit populära inom sport och träning.

Genom att komprimera musklerna så hjälper man venerna att transportera blodet tillbaka till hjärtat på ett mer effektivt sätt då klaffarna i venerna stänger till ordentligt och blod inte rinner tillbaka i venen. Det innebär att hjärtat inte behöver jobba lika hårt med att pumpa nytt blod och upprätthålla blodföldet.  Kompressions plagg bidrar inte bara till att förbättra blodcirkulationen i kroppen, utan minskar även vibrationerna i musklerna under aktivitet vilket förhindrar risken för att få muskelbristningar. Kompressionen hjälper också kroppen att avlägsna slaggprodukter och bli av med mjölksyra på ett snabbare sätt. 


Compression Orange
Fördelar att använda kompressionsstrumpor vid sport:

 • Kortare återhämtning
 • Ökar blodcirkulationen med 30-40%
 • Hjälper fötterna och vaderna att minska svullnader
 • Minska risken för mjölksyra och trötthetskänsla i benen
 • Förhindra risken för muskelbristning
En grej jag hört är att de också är bra då du är gravid, vilket ju låter ganska logiskt med tanke på alla positiva effekter de har mot svullna ben och åderbrock. Jag prövade inte då jag var gravid med Liam men nästa gång ska jag göra det, eftersom jag nog hade en del krampande känsla i benen och verkligen mycket svullnad!
Jag själv har använt mina kompressionsstrumpor då jag tränar och tycker de är väldigt sköna då. Min favorit stund med mina kompressionsstrumpor brukar vara efter en hård träning att dra på mig ett par efter varm dusch och bara lägga mig i soffan, då tycker jag de är som skönast! 
4 kommentarer:

 1. Men vilken lyxfredag. Finns ju inga bättre strumpor än GoCoCo. Dock föredrar jag deras andra varianter, inte kompressions - bryter bara naglarna när jag ska dra på dem, och får extremt torr hud på benen.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig fredag! Har inte provat de strumporna men jag är väldigt sugen på att köpa mig ett par! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar! Jag använder nuförtiden nästan bara Gococo, tycker de är skönast :-)

   Radera