måndag, oktober 22, 2012

En hemmadag med Liam

Jag är nästan 100% säker på att någon stjäl timmar från mitt dygn, tiden räcker ju inte till!
Idag har jag ändå satsat hela mitt hjärta och tid på Liam. Vi var ut på promenad för att kolla in ifall det kommit några nya grävmaskiner till bygget bredvid vårt hus, det hade det ju såklart, så där stod vi och vissa av oss var mer imponerade andra lite mindre.


Jag fick faktiskt inviga vinterjackan för att överhuvudtaget våga ta det stora steget att gå ut från dörren, bara 2 grader var det! 
Från grävmaskinerna gick vi till parken där Liam försökte bli kompis med en hund som var livrädd för honom, det förstod ju inte Liam så han fortsatte krama hunden. 
Mitt mamma-hjärta dunkade lite extra då vi sedan skulle gå hem och Liam skrattade så han nästan storknade när han såg några fåglar bada i vattenpölen, tänk vilket härligt liv barn lever, som kan bli lyckliga av så små fina saker..

När vi kom in åt vi lunch, tog en snabb potta strid, sedan gick Liam frivilligt till sitt rum för att sova. Såg min chans och tänkte: snabb, effektiv, träning, NU! 
Prövade på en  Casall T.O.D. och det var helt kul, kräver i en del övningar att man har lite redskap men finns en massa övningar så man kan ju lite ändra ifall man inte har redskap. Det fanns pass på allt från 15min till 45min. 
Ska ännu hinna fara och jobba ett par timmar nu på kvällen, sedan måste jag sätta mig ner och dela in saker i "viktighets ordning" då jag inte kan fortsätta på samma sätt som nu utan att hamna in på sjukhus. Så mycket stress helatiden. Känner mig nästan skyldig på kvällen då jag är så trött att jag vill lägga mig på soffan och sedan gå och sova men samtidigt vet jag att jag har en massa ogjorda grejer jag lovat göra. Jag skulle nästan göra vad som helst för att få leva en dag som 2 åring igen!


6 kommentarer:

 1. Klokt att ta tag i sakerna, prioritera så att stressen inte blir icke-hanterbar. Och tänk om vi vuxna också kunde vara så care-free som barn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, min stress ligger på gränsen till icke-hanterbar. Vuxna borde lära sig så mycket av barn!

   Radera
 2. Vilken härlig dag med Liam. Ja det skulle vara fantastiskt att få leva som en två åring under ett dygn, tänk vad befriande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst skulle det vara befriande!! :-)

   Radera
 3. Låter bra med en viktighetslista tycker jag! Onödigt att stressa sig sjuk, familjen är ändå viktigast! Förresten, när flyttar ni till Åbo? Ska hälsa på brorsan i Åbo ännu i höst och det skulle vara SÅ kul att ta en löprunda/kaffe!? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi flyttar först då min skola tar slut då det blir krångel med min skola och pt-kund där via så vi flyttar alltså efter julen något tag :-) Men hör av dig då du far till Åbo eftersom vi rör oss åt det hållet rätt så mycket. Skulle vara jätte kul att ta en löprunda och kaffe!! :-)

   Radera