tisdag, juni 26, 2012

Morgonträning och bonusglad utmaning

På studs började en utmaning att träna minst 30 min per gång och 6 dagar i veckan. Träningen får vara vad som helst. Promenad, cykling, simning, löpning.. Meningen var att man ska vara glad under och efter träningen. 

Jag är såklart med! Började dagens träning med 6km löpning följt av 10ggr backintervaller i nästan max puls, med gå vila. Under intervallerna tittade solen fram och det blev sjukt varmt så jag måste klä av mig. Resten av träningen hade jag bara sportbh på och såklart tränings tights från Salomon (Running Finland tightsen) och mina super snygga Gococo kompressionsstrumpor som jag älskar! Tycker de är sköna att ha både under och efter träningen och ett stort bonus är att de är snygga!

Efter intervallerna började jag styrketräningen. Dagens plankor 1minx3 för vanlig planka och 1min/sida.
Då jag gör sidoplankan brukar jag böja in övre armen under kroppen och sedan sträcka upp den igen, detta upprepar jag ca 10-15ggr eller så många gånger jag hinner under 1 min. Tycker det är bra tidsfördriv då du bara ska vara stilla i en minut och så gör det träningen lite effektivare. Vanlig planka går också att variera på en massa olika sätt, brukar t.ex. gunga fram och tillbaka eller lyfta fötter/armar från marken turvis. 


Vanliga crunches och liggande benlyft gjorde jag 40x3 och så hoppade jag jämfotahopp på bänken utan mellanhopp 3x15hopp, det var tungt, speciellt sista setet. Hade dessutom ett getingbo under golvet där jag hoppade så måste landa försiktigt varje gång jag hoppade ner, annars blev de irriterade och började hotfullt kretsa runt mitt huvud. Klarade mig ändå utan att bli stucken, hurra! 


Gjorde också några övningar i den här. Hade bra klarat mig utan den, tränade mest för att den var där. 

Avslutade träningen med stretch på gården. 

Min vecka har börjat så bra, har hunnit träna och är så glad för det (vilket var utmaningens poäng). Hoppas veckan fortsätter lika bra och att många hakar på Annas roliga utmaning. Man går ju inte miste om någonting, ingen ångrar någonsin att de tränat, det är bara att trampa över tröskeln och göra det!

(PS.om någon vet varför blogspot ibland tar bort mina inlägg jag just skrivit, snälla berätta för mig varför och vad jag ska göra för att det inte ska hända, detta är andra gången jag skriver detta inlägg!!)


6 kommentarer:

 1. Tack snälla för bra tips! Behöver lite nya övningar och inspiration. Kul att nån har fint väder...Här regnar det hela tiden! Men å andra sida, skönt att springa ute då!
  Ha det fint!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det skönt att springa i regnet, det stora steget är över tröskeln men när man väl kommer ut.. :)
   Ha det fint i regnet du med!

   Radera
 2. 6 km löpning och SEN 10 backintervaller?! Är du galen människa?! Haha!
  Tokbra jobbat! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ibland lite små tokig nog. Blev lite ivrig av utmaningen och satsade på en massa träning i ett och samma pass ;-)

   Radera
 3. Oj du är så hurtig Amanda, en sann inspirationskälla! Vilket träningspass där, strongt gjort! :) Men usch vad trist med försvunna blogginlägg, det händer mig ibland också, och det är så irriterande. Ha en bra dag!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad kul! Jag är så glad då det är sommar och det är lätt att sticka iväg och träna, ger mer motivation än då alla långkalsonger och yllemössor måste med. :) Ha en fin dag du med Michaela!!

   Radera