torsdag, april 19, 2012

Varför påverkas vi så mycket av andra människor?

Mode, Pengar, Utseende..... Någon är alltid bättre än du.
Jag tror människor t.ex. klär sig på ett visst sätt för att passa in, på jobbet, i skolan ja helt enkelt passa in med andra människor. Vi har ett så stort behov av att göra andra människor till lags så vi glömmer vem vi själva är. 
Jag har ofta den känslan att jag inte passar in, jag klär mig annorlunda, lyssnar på annorlunda musik, är som oftast yngst (speciellt med andra mammor) och alla dessa saker kändes väldigt jobbiga en tid, kände mig som om jag sprang omkring utanför det stora hamsterhjulet och inte hittade in. 
Jag trivs att klä mig annorlunda, att vara mig själv, att heta Arga Amanda, tycker att arg är en viktigt känsla som är lite förbjuden att känna. För en tid sedan kändes det som om det inte räckte till att vara mig själv, kände press på mig att vara något jag inte var. Tog en tid tills jag insåg att pressen bara kommer inifrån mig själv och att jag måste acceptera mig själv istället för att ändra på mig.
Det står en massa rubriker i alla tidningar om hur du ska se ut, hur en perfekt mamma är, hur en perfekt kropp ser ut, hur du ska gå ner i vikt, hur du ska ändra på dig. Det spelar ingen roll om du går ner i vikt eller köper nya kläder om du tänker fel. Jag gick för några år sedan upp i vikt lite, mådde väldigt dåligt just då. När jag sedan gick ner i vikt tänkte jag mig som den jag var förut, förstod ändå inte att tycka om mig själv, alltså är det viktigaste du kan ändra med dig själv ditt sätt att tänka om dig själv. Lär dig älska dig själv.

En klok människa sa åt mig att jag redan är så mycket för jag är ju Liams mamma, och att jag måste ta hand om Liams mamma. Jag har alltid haft som mål att vara bäst i det jag gör, men jag har bara gjort för mycket på en gång och du kan inte vara bäst i allting, det är okej att höra till medelmåttan ibland. För mig är det viktigast att vara bästa mamma åt Liam. Att bli mamma ändrar livet väldigt mycket och allting går så fort så man inte alltid hänger med, ibland blir man stilla stående och då behöver man en spark i röven.

Jag har fått min spark i röven och insett vad som är viktigt och vem jag är. Det viktigaste i ditt liv är du.
Lite rundare jag...


Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka - Einstein

6 kommentarer:

 1. Amanda! <3 Vilka välvalda ord! Tack för ett jättebra inlägg! Superintressant läsning, verkligen. Jag håller så med om att du är den viktigaste människan i ditt liv. MEN att det är så lätt att glömma bort det då man vill vara alla andra till lags. Ett tänkvärt inlägg det där. Kram på dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Man tappar så lätt den man är p.g.a andra människor. Men när man hittar sig själv och det man brinner för ska man satsa allt och inte vara rädd för andras åsikter. :) Stor Kram På Dig Med!!

   Radera
 2. Åh vad bra du är Amanda! Jag följer din blogg och har kommit igång och börjat springa. Din träningsiver ger massa inspiration :) och du har så rätt i det du skriver och det finns så många krav att leva upp till, men jag koncentrerar mig också på att vara den bästa mamman för mina barn.
  Sköt om dig!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad kul att du kommit igång och börjat springa! Känslan att veta att man gör sitt allra bästa som mamma är nog bättre än någon annan känsla, men det är viktigt att komma ihåg sig själv också. Då är löpning en perfekt hobby för lite "alone time" för mamma :)
   Ha det bra och vad kul att du följer bloggen!
   KRAM

   Radera
 3. Hej Mandu, det var verkligen super inspirerande att läsa den här artikeln, att höra att det är så bra med dej! Du kan hjälpa så många av att bara vara den du är när du älskar dig själv och du delar med dej av det du nu skrev! Allt gott och lycka till dej och Liam och Peter! Kram, Ada

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ada för dina fina ord, sådant gör en alltid så glad! Jag har senaste tiden gått igenom en rätt så jobbig period med panikångest och känner mig en hel del klokare efter det. För att vara riktigt lycklig måste man kanske veta hur det känns att må dåligt lite då och då också? Men anyway.. väldigt roligt att höra av dig. Om du är i Kyrkslätt någon dag så hör absolut av dig. Skulle vara skoj att se dig, du verkar må så bra. Du är en väldigt klok människa Ada! (har kollat på dina inlägg på fb) Hoppas du hade en skön valborg och fick njuta av vackert väder. KRAM!

   Radera