torsdag, juni 07, 2012

Supersized vs Superskinny

Kollade på ett program och fick lite av ett "wake upp call". Programmet Supersized vs superskinny. Har alltid sett mig själv som "normal" inte för smal eller för rund.
Brukar ofta kolla på detta program eftersom jag tycker det är så crazy att se hur gigantiska portioner den som är supersized äter. Denna gång var ändå superskinny den som skrämde mig..
När jag kollade på en episod där superskinny var en maraton löpande mamma som såg sjukligt smal ut blev jag lite illa till mods. Är det jag? Ser jag ut så för andra människor? Massa tankar snurrade i huvudet eftersom hon var lika lång som jag och vägde bara typ 3kg mindre än mig. Hon såg ju allvarligt sjuk ut.
Tränar jag för mycket? Äter jag för lite? Sover jag tillräckligt? Tar jag faktiskt hand om mig själv? Drabbades av en liten panik och sorgsen känsla..

Jag är ju noga med att inte äta tillsatser och helst får maten vara ekologisk men just nu känner jag mig inte alls hälsosam.
Denna vecka har gått åt till att äta gott, njuta av min underbara familj och helt enkelt tänka på mig själv. Fredag och lördag kommer jag att vara i skolan, vilket jag ser mycket fram emot! Detta är vad jag vill, jobba med träning och hälsa, och då måste jag ta bättre hand om mig själv!
Tänker verkligen tänka på att äta äta äta och äta. Jag vill vara en bra förebild för Liam, inte en sjukligt smal mamma som tränar helatiden. Vill inte att Liam ska växa upp och tro att det viktigaste i livet är att vara smal. Vill ge honom en sund bild och samtidigt få honom intresserad av idrott på ett normalt sätt.
Jag älskar att springa och träna och kommer fortsätta som förut, tro inte fel, det är något jag inte kan ge upp. Men från och med nu kommer jag att tänka på maten precis lika mycket som träningen!!

För mig är en snygg och hälsosam kropp en vältränad rund rumpa, vältränad mage och snygga armar och ben med muskler och former. Inte ben som sticker fram, revben som syns bättre än magmuskler och ben och armar lika stora som tandpetare. Jag har inte märkt putande ben på mig själv än och vill absolut aldrig göra det heller. Too skinny is ugly!

SUPERSIZED
SUPERSKINNY?
Dålig Tv kan ju vara rätt så bra ibland!                               VSOkej, jag är kanske inte helt supersized på den första bilden och hoppas inte att jag är SUPERskinny på den andra men det är bara ett bevis på att man snabbt kan ändra så otroligt mycket på sig själv, vilket är kul i början men man måste veta när man skall stanna upp för en realitycheck. Man blir blind och ser inte sitt verkliga utsende då man någon gång varit missnöjd med sin kropp! Jag är klar vaken, starkare än någonsin förut, snabbare än någonsin förut och fan så tänker jag hålla det!

8 kommentarer:

 1. Är det du på båda bilderna?? Jag har ju bara träffat dig nu när du är supersmal, men jag trodde att du alltid sett ut så. Vore intressant att höra mer om din förändring (har du skrivit om det på bloggen?). Du är ju väldigt smal nu och jag tror det är bra att hålla noga koll på det så att det inte går på fel håll. Kanske du ska lägga till lite mer styrketräning för att undvika att all löpning leder till ännu mer viktminskning? Plus att muskler ju är snyggt ... Jag ska tillverka en egen TRX att ha på landet i sommar, något för dig att prova?
  Bra inlägg, även om jag ju inte har samma "problem". Tvärtom ... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jag på båda bilderna. Jag har ju inte sett ut så hela mitt liv. Har alltid varit väldigt liten, så som jag ser ut på första bilden var ett resultat av hur dåligt jag mådde en tid. Gick väldigt snabbt upp i vikt och höll mig så i 1-2 år innan jag lyckades "bli mig själv igen".
   Jag försöker styrketräna 3-4 gånger i veckan och det har jag gjort rätt så länge redan, något jag tycker är väldigt viktigt.
   Har länge funderat på TRX, tänkte själv också skaffa en till sommaren att ha på landet då man inte har tillgång till gym eller tygnder.. hmm.. eller visst är ju skogen full med tyngder. Ska du tillverka en själv så vill jag absolut ha tips på hur du gör :)

   Radera
 2. Det är bra att ta sig en funderare ibland, fastän också det inte skulle finnas några stora problem.
  Jag har reagerat på att många löpbloggare (främst svenska då) bloggar mycket om mat, och då främst om vad den får eller inte får äta. Långa listor om hur det ena eller det andra inte är paleo/pure/ekologiskt/biodynamiskt/lchf/atkins (fast atkins är väl inte pop längre) och det enda dom på slutrakan äter är ångad persilja från gottland, typ, och ser ut därefter. Sen förklarar man det med att man bara är "naturligt smal".
  Jag har iom löpningen börjat se på mat som bränsle, och koncentrerar mig på att inte bli soppatorsk hellre än åt andra hållet, och det tankesättet är sjukt skönt.
  Du kommer säkert att lära dig sjukt mycket bra på pt-utbildningen! Hoppas det blir allt du önskar och lite mera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla bloggar har tips på hur du ska äta. Sätter ju en liten press på människor va! Tror Lchf och atkins etc. kan vara bra för en människa som inte tränar värst mycket och vill gå ner i vikt, men att träna och äta på det sättet kan ju inte vara hälsosamt? Jag ska lära mig att bara äta och tänka mindre!
   Tack, hoppas på en kul och lärorik början av skolan idag! :)

   Radera
 3. Har också trott att du alltid varit smal, skulle nog inte känt igen dig på bilden till vänster. Ditt resonemang är hur som helst jätte vettigt och så vill jag med samma önska dig lycka till med dina studier! Det låter intressant, hur lång är utbildningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, egentligen har jag alltid varit smal med ett par års undantag då jag mådde väldigt dåligt. :) Tack, det är väldigt intressant och samtidigt har jag haft väldigt roligt. Utbildningen är ca 9 mån. Kommer att bli färdig i Januari nästa år. :) Väntar redan på nästa skoldag, vilket jag aldrig tror jag gjort tidigare ;)

   Radera
  2. Hmmm, kanske något jag borde överväga... Vem är det som ordnar? Förlåt, du kanske har skrivit det tidigare i bloggen?

   Radera
  3. Skolningen jag går ordnas av trainer4you. (http://www.trainer4you.fi) De skolar mest människor i Finland inom den branschen. Är väldigt glad att jag anmälde mig, dyr är den ju förstås, kostar 3150€ för PT utbildningen. Men efter förra helgen märkte jag att skolningen definitivt är värd sitt pris!
   :) Kolla in deras sida tycker jag, de har en massa olika utbildningar. Man kan gå PT eller bara wellness coach, en massa att välja på :)

   Radera