torsdag, maj 31, 2012

Personal Trainer utbildning

Vi åkte alltså till Kägeludden för att kolla in Trainer4you:s nya utrymmen. Riku Aalto berättade om sin dröm att öppna ett eget gym och om hans dröm som nu gått i uppfyllelse. Han pratade också om hur man med små förändringar i sina vanor kunde bli mycket hälsosammare och att man ofta börjar träna för hårt och därför inte lyckas nå sina mål.


Han frågade oss:
Hur viktig hälsa, kondition och träning är för oss i pengar?
Om någon alltså skulle komma emot på gatan och säga att den betalar vad som helst för din hälsa/kondition, skulle du sälja den och för hur många guldpengar? Hur mycket är alltså din hälsa/kondition värd för dig?
Jag skulle absolut inte sälja! Förutom min familj är min träning viktigast för mig, den ger mig så mycket. Bättre hälsa både fysiskt och psykiskt.


En Finländsk kvällstidning hade år 2008 en gallup om vad finländarna drömmer om allra mest. 16% drömde om mer sex, 36% om att vinna på lotto och hela 42% drömde om bättre kondition och hälsa. Varför tar människor inte hand om sig själva, vad är det som leder till att så många bara drömmer om bättre hälsa istället för att göra något åt saken?

Efter föreläsningen fick vi se fina utrymmen! Där vi började med lite smått att äta och föreläsning kommer det, om jag förstod rätt, att dra utbildningarna. Trainer4you utbildar alltså olika ledare inom träning. Jag ska, tillsammans med min kompis Ulle, börja studera till personal trainer på Trainer 4 you och utbildningen börjar redan nästa helg. Så otroligt spännande, samtidigt som jag måste erkänna att jag är nervös! Utbildningen kommer att hålla på fram till januari 2013 och vi kommer ha skola en gång i månaden, kommer garanterat att vara mycket jobb på egenhand, kan jag tro!


Sen gick vi vidare till spa-delen, väääldigt fint och fräscht, där var en simbassäng och fina dusch och bastu utrymmen. Vi gick vidare till gymmet som var fullt med nyaste nya maskinerna. Riktigt fina var de, hade helst blivit kvar och tränat medan de andra fortsatte att kolla runt på utrymmena.


Vi hann inte bli och lyssna på Tuomo Kilpeläinen som berättade om sin bok Kahvakuulakoulu (alltså Kettlebell skolan) för klockan blev så mycket så vi bestämde oss för att åka hem. Men det var skoj att se stället och fint var det.

En väldigt  tung dag har det varit, samtidigt rolig och spännande med en massa program. Men känns som om det vore en evighet sen klockan ringde i morse klockan 7.

6 kommentarer:

 1. Va KUL att du ska bli PT! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, väldigt spännande! Can't wait

   Radera
 2. Jätte kiva ! Om du vill ha någon "prov-kanin" så ställer jag gärna upp sen! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ska komma ihåg det! ;) Kommer att bli skit roligt nog!

   Radera
 3. Jag har också tänkt utbilda mig till PT någon gång:) Måste bara få ändan ur:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar bli lite ivrig nu då det börjar om en vecka ;)

   Radera