måndag, maj 21, 2012

Gott men hälsosamt morgonmål

Lagade havregrynsgröt till morgonmål men det har börjat smaka lite bla, så kände inte för att äta det idag igen. Så jag blandade några ägg och blåbär med i gröten och stekte plättar av smeten. På plätten satte jag keso och lite blåbärs barnmat, som vi hade kvar i kylskåpet och med det äppelskivor. Tycker det blev jätte gott och egentligen åt jag samma sak som alltid: Gröt och ägg.


Första plätten blev inte så bra, man måste öva några gånger först, det var inte riktigt samma som att steka vanliga plättar. Bra variation till havregrynsgröt som blir ganska tråkig efter ett tag.

2 kommentarer:

 1. Jag såg ett fantastiskt grötrecept någonstans, men nu kan jag inte minnas var ... det var iallafall dinkel och dinkelpärlor, torkat äpple och lite sånt. Lät perfekt. Annars älskar jag bovetegröt, sån som man sköljer före kokning, så att den blir lite som bulgur. Fantastiskt gott med sojamjölk.
  Jag leder inte Tuffa Tisdag idag pga klassutflykt, men kom gärna och träna ändå!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste pröva på bovete gröt. Då Liam var liten prövade jag olika gröt sorter men av någon orsak har vi fastnat med havregrynsgröt varje morgon. Måste kolla in något nytt nu!
   Skulle så gärna fara och träna idag, men jag ska åka in till Helsingfors för att gå på bio med några kompisar. Nästa tisdag!

   Radera