måndag, april 02, 2012

Långpass i Helsingfors

Igår åkte jag på långpass till Helsingfors, mamma körde mig dit och så åkte jag buss hem. Ungefär vid Esbo började det snöa, helt vitt överallt! Men när vi kom till Helsingfors var det fint väder. Planerade att springa 30km, men jag fick lite ont i knät mot slutet så vi sprang några kilometer kortare och fick totalt ihop 27,5km. Härligt väder var det och bra sällskap.
Här startade vi på Tjärholmen ca 10.30. (Bilderna är stulna av maratonmamman)

10km tjohej!

Tror det här var ca 15km på fina Drumsö. Skulle jag flytta till Helsingfors så skulle jag vilja bo på Drumsö! Så fint tycker jag.

Jag måste köpa ett vätskebälte eller en camelbak och det snart, kände vid ca 20km att vi behövde vatten, så vi stannade på mutterkiosken och jag drack en hel 0,5l vattenflaska på några sekunder. Anna hade ett vätskebälte från asics som var bra, tror jag ska satsa på ett sådant.

På bussen hem kändes det skönt, solen sken i ansiktet och jag tänkte somna så avslappnad som jag blev. När jag gick hem från bussen kändes det bra i knäet och vi bestämde oss med mamma och Liam att gå på promenad. Så vi gick och hyra film och lite på "sightseeing" eftersom mamma aldrig gått den vägen vi gick, det var skoj.
Vi hade lugna kvällen med mys i soffan, så jag orkade inte blogga igår. Somnade ganska tidigt och det känns bra i kroppen idag, inte ont i benen. Tror att min kropp behövde lite sömn. :)

För att göra det tråkiga vädret lite roligare ska vi klä på oss varmt och gå och busa i den sista snön, för det hoppas jag verkligen att den är.

4 kommentarer:

 1. Drumsö är superbekvämt att bo på - jag har bott här i tre år och trivs jättebra. Drumsö är rätt finlandssvenskt, och här bor bara pensionärer och småbarnsfamiljer :D Rekommenderas ifall du/ni någon gång ska flytta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jep, om vi flyttar till Helsingfors så är Drumsö vårt första alternativ :) Du måste komma med och springa någon gång. Den 14.4 har Running Finland en träningsdag i Solvalla, mer info på www.runningfinland.fi, kom med! :)

   Radera
 2. Låter som ett roligt långpass :) Och här är en till som hoppas att det är sista snön... Blev så arg imorse när allt bara var vitt, vitt och vitt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var ett skönt långpass! Här är massa snö och mer har det kommit hela dagen, grrr.. Men jag hoppas verkligen att våren kommer nu! :)

   Radera